Annons

Premiärminister äggades – nästan

Australien • Publicerad 7 maj 2019
Australiens premiärminister Scott Morrison under mötet i Albury.
Australiens premiärminister Scott Morrison under mötet i Albury.Foto: Mick Tsikas/AAP/AP/TT

Australiens premiärminister Scott Morrison utsattes för ett äggningsförsök under ett möte med en kvinnoorganisation.

På filmsekvenser i australiska medier ser man hur en kvinna närmar sig Morrison och försöker krossa ett ägg mot hans huvud. Ägget studsar av premiärministern och ner på marken utan att gå sönder medan kvinnan brottas ner av säkerhetspersonal. Även en kvinna i närheten knuffades omkull i tumultet.

Annons

"Min oro efter dagens händelse i Albury rör den äldre kvinna som knuffades omkull. Jag hjälpte henne upp och gav henne en kram", skriver premiärministern på .

Australien går till parlamentsval den 18 maj och Morrisons konservativa Liberala partiet ser enligt opinionssiffrorna just nu ut att förlora mot arbetarpartiet Labor.

I mars äggades Queenslandsenatorn Fraser Anning, som politiskt befinner sig långt ut på högerkanten. Han hade kort före det sagt att Nya Zeelands lagar om invandring orsakade terrordåden vid moskéerna i Christchurch.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons