Annons

Premiären av "Avatar" skjuts upp ett år

Film • Publicerad 7 maj 2019
Nya "Avatar"-filmens premiär skjuts upp – igen. Pressbild.
Nya "Avatar"-filmens premiär skjuts upp – igen. Pressbild.Foto: Weta/AP

Den nya "Avatar"-filmen skulle från början ha gått upp på biograferna i fjol. Nytt bud var december 2020, men nu meddelar Disney att det kommer dröja ytterligare ett år. Först i december 2021 ska "Avatar 2" ha premiär, följd av "Avatar 3" 2023 och "Avatar 4" 2025.

Anledningen är att Disney flyttar runt en hel del filmpremiärer efter att man köpte majoriteten av filmbolaget 21st Century Fox, skriver . Premiären av en serie nya "Star wars"-filmer kommer att dröja till 2022, sedan planerar Disney att låta "Avatar" och "Star wars" alternera i december vartannat år.

Den första "Avatar"-filmen, som handlar om det fiktiva, blå urfolket Na'vi, hade premiär 2009 och är den mest inkomstbringande filmen i Hollywoods historia efter "Star wars: The force awakens". James Cameron har tidigare beskrivit de kommande uppföljarna som "en familjesaga över generationsgränserna" och i den första spelar Kate Winslet och Sigourney Weaver huvudrollerna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons