Annons

Postnord stoppar Kinaförsändelser

Brev och paket till Kina stoppas nu av Postnord.
Logistikproblem som en konsekvens av coronaviruset gör det enligt Postnord inte möjligt med leveranser.
Ekonomi • Publicerad 11 februari 2020
Postnord stoppar försändelser av brev och paket till Kina. Arkvibild.
Postnord stoppar försändelser av brev och paket till Kina. Arkvibild.Foto: Jessica Gow/TT

– Beslutet är vårt precis som det är en rad andra postmyndigheter som fått göra detsamma. Grunden är att transportsystemet inte fungerar som följd av virusutbrottet, säger Maria Ibsen, presschef på Postnord till TT.

Samma beslut har de senaste dagarna tagits av såväl det amerikanska postverket som exempelvis Slovenien, Irland och Kroatien.

Annons

Enligt Maria Ibsen har den kinesiska motsvarigheten till Postnord informerat att de inte delar ut försändelser via fysiskt möte på grund av smittorisk samt att nuvarande transportkapacitet är liten till och inom landet.

Däremot har det ingenting att göra med någon form av smittorisk genom själva paketen, poängteras det från Postnords sida.

– Vi jobbar med att försöka hitta lösningar men det här är ett beslut tills vidare, säger Maria Ibsen utan att kunna gå in i detalj vilka volymer det handlar om.

Även i motsatt riktning med försändelser från Kina till Sverige riskerar det i nuläget att bli kraftiga förseningar enligt Postnord.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons