Annons

Positiv vinstvarning från Kindred

Ekonomi • Publicerad 8 juli 2020
Kindred redovisar nu ett bättre spelöverskott än samma kvartal föregående år. Arkivbild.
Kindred redovisar nu ett bättre spelöverskott än samma kvartal föregående år. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

Trots att en stor del av idrottsverksamheten legat nere beräknar nu bettingbolaget Kindred att spelöverskottet för andra kvartalet kommer att uppgå till cirka 235 miljoner pund. Siffran kan jämföras med 226,2 miljoner pund samma kvartal föregående år.

"Trots att inställda idrottsevenemang har påverkat andra kvartalet har en solid tillväxt i intäkter från andra produkter delvis kompenserat", skriver bolaget och nämner bland annat spel på e-sport.

Annons

Ytterligare en positiv faktor enligt bolaget har varit att flera fysiska spelbutiker varit stängda under coronapandemin vilket ska ha gynnat operatörer som Kindred som har onlineverksamhet.

Antalet aktiva kunder under kvartalet minskade med elva procent till 1,3 miljoner jämfört med samma kvartal föregående år. "Minskningen var förväntad eftersom de flesta nöjesspelare spelar på sportevenemang", skriver bolaget.

Kindred släpper sin delårsrapport den 24 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons