Annons

Popovic klar för Färjestad

Peter Popovic tar steget från Tre Kronor till Färjestad efter VM.
Den assisterande förbundskaptenen blir assisterande tränare i Karlstadsklubben.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2019
Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic blir assisterande tränare i Färjestad efter VM. Arkivbild.
Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic blir assisterande tränare i Färjestad efter VM. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sedan det blev klart att Popovic inte blir kvar hos Svenska ishockeyförbundet har den 51-årige före detta NHL-backen letat tränarjobb.

Det har spekulerats en tid om Färjestad och på måndagen blev det officiellt.

Annons

Först ska Popovic försöka ta sitt fjärde VM-guld som assisterande tränare i landslaget, sedan kliver han in som assisterande tränare till Johan Pennerborn i Färjestad. Popovic har skrivit tvåårskontrakt.

– Först när jag visste att jag inte skulle bli kvar på förbundet så tänkte jag att jag skulle ut på ett stort äventyr och segla runt de sju haven. Sedan började jag tänka på familjen och såna bitar och när Färjestad hörde av sig så kände jag att det skulle bli så, säger Popovic.

Popovic har varit assisterande förbundskapten sedan VM 2011 och var innan dess under två säsonger, 2009–2011, huvudtränare för Södertälje i SHL.

När det blev klart att Rikard Grönborg stiger av som förbundskapten efter VM och Johan Garpenlöv tar över stod det också klart att Popovic inte blir kvar i landslaget.

VM i Slovakien börjar på fredag.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons