Annons

Polisen förstärker med drönare under bilträff

Under veckan kommer drönare att flyga över alla motorfantaster som samlats i Rättvik för Classic car week. Det är polisen som nu utökar sin kapacitet att bevaka området efter flera stökiga dygn, rapporterar .
Brott • Publicerad 2 augusti 2022
Classic car week i Rättvik arrangeras igen efter pandemin med mängder av besökare och bilköer genom Rättvik.
Classic car week i Rättvik arrangeras igen efter pandemin med mängder av besökare och bilköer genom Rättvik.Foto: Lisa Abrahamsson/TT

På söndagen rapporterades två misstänkta våldtäkter under bilträffen. Under måndagsdygnet fortsatte stöket, och polisen har bland annat gjort över 400 beslag av alkohol och omhändertagit åtta personer för fylleri, varav en under 16 år. Därtill finns anmälningar om misshandel, skadegörelse, våldsamt motstånd samt flera fall av ringa narkotikabrott.

– Tisdag, onsdag och torsdag tror vi att det blir värre, säger Stefan Lund till SVT.

Annons

Inför slutet av evenemanget ska polisen därför öka kapaciteten med bland annat drönare.

Med anledning av stöket och de misstänkta våldtäkterna har polisen tidigare gått ut med en uppmaning om att unga människor inte ska befinna sig i miljön sent på kvällarna.

"Vi uppmanar föräldrar att ifrågasätta om deras barn över huvud taget ska röra sig i Rättvik nattetid under de här dagarna och att i förekommande fall själva tillse att deras ungdomar inte råkar illa ut", skriver Stefan Lund, stationsbefäl i Rättvik, på polisens hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons