Annons

Polisen tog 35 kilo knark och 110 000 piller

Brott • Publicerad 6 juli 2021
Stockholmspolisens aktionsgrupp Disa har bland annat beslagtagit 110|000 piller sedan i januari 2021. Arkivbild.
Stockholmspolisens aktionsgrupp Disa har bland annat beslagtagit 110|000 piller sedan i januari 2021. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Stockholmspolisens brottsförebyggande aktionsgrupp Disa har sedan i januari i år tagit cirka 35 kilo droger och 110 000 narkotikaklassade piller i beslag, bland annat ecstasy, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Man har även gripit 75 personer och identifierat ett 30-tal efterlysta personer.

Annons

Gruppen riktar sig bland annat mot så kallade öppna drogscener i Stockholm, med fokus på innerstaden, med ett uttalat mål att stoppa unga från att hamna i kriminella miljöer. En stor del av arbetet går ut på att prata med unga i sådana miljöer.

"Vi vill att de unga ska inse att den kriminella världen inte är någonting för framtiden", säger Disa-chefen Kristoffer Samsing i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons