Annons

Polisen sätter dit fler klockrånare

Antalet klockrån har ökat dramatiskt i Stockholmsregionen i år. Sedan en särskild insats inletts i citykärnan har flera gärningsmän gripits, meddelar .
Brott • Publicerad 4 september 2019
Exklusiva klockor har varit föremål för en rånvåg i Stockholm. Nu har polisen lyckats slå tillbaka. Arkivbild.
Exklusiva klockor har varit föremål för en rånvåg i Stockholm. Nu har polisen lyckats slå tillbaka. Arkivbild.Foto: Torstein B e/NTB Scanpix/TT

I söndags blev en amerikansk turist rånad på en mycket exklusiv klocka utanför Grand Hôtel. Två män bad amerikanen och hans fru att ta foton på dem. När amerikanen skulle återlämna mobilen grep en av männen tag i hans arm och slet av klockan. Enligt den rånade turisten är klockan värd 250 000 dollar (över 2,4 miljoner kronor).

I fjol begicks 79 klockrån i Stockholm city. Hittills i år (fram till den 3 september) har redan 88 fullbordade rån och tre rånförsök skett i det begränsade området. För hela Stockholmsregionen handlar det om 175 klockrån.

Annons

På onsdagen delgavs två häktade män misstanke om 15 klockrån. De greps den 6 augusti.

"Vi har stora förhoppningar om att kunna binda dem till flera av de här klockrånen som begåtts i trapphus. Sedan männen greps har antalet rån i trapphus minskat avsevärt, även om vi haft ett fortsatt inflöde av andra slags klockrån", säger Daniel Horner, polisens operationsledare för klockrånsinsatsen, i ett pressmeddelande.

För tillfället pågår också en rättegång mot två andra män som är misstänkta för grova rån av exklusiva klockor. De häktades i juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons