GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen öppnar journummer för politiker

Samhälle • Publicerad 26 maj 2022
Politiker kan nå polisen snabbare sedan det öppnats ett så kallat journummer. Arkivbild.
Politiker kan nå polisen snabbare sedan det öppnats ett så kallat journummer. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Politiker som utsätts för hot, skadegörelse eller andra brott nu under valåret har fått ett särskilt nummer till polisen för att slippa sitta i telefonkö, rapporterar P4 Kronoberg.

Syftet är bland annat att underlätta för politikerna att anmäla brott som är kopplat till valet. Genom det särskilda numret så kommer också polisen att få bättre koll rent statistiskt på den här typen av brott.

– Dels vill polismyndigheten i vårt uppdrag värna den demokratiska processen. Den andra delen är att vi vill att våra politiker ska känna sig trygga och att det ska finnas ett lätt sätt att komma i kontakt med polisen, säger Peter Allheim, poliskommissarie, vid polisens nationella operativa avdelningen (Noa), till radion.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.