Annons

Polisen nära gripande efter skjutningar i Solna

Två män i 20-årsåldern sköts i Solna, norr om Stockholm, i fredagskväll.
– Vi har gott hopp om att gripa i närtid, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i Stockholm.
Brott • Publicerad 10 juni 2023
Polisen har gott hopp om gripande efter skotten i Solna på fredagskvällen.
Polisen har gott hopp om gripande efter skotten i Solna på fredagskvällen.Foto: Pontus Lundahl/TT

Larmet kom till polisen strax före 22 på fredagskvällen. En man hittades i anslutning till en lekpark i stadsdelen Järva. När polisen åkte dit hittade de ytterligare en skjuten man i närheten av lekplatsen.

– Vi har haft en omfattande insats på fötterna som kommer fortsätta med att försöka frihetsberöva den eller de som har skjutit de här båda männen igår kväll.

Annons

Under natten har polisen haft en omfattande insats vid lekplatsen i Järva och området runt om. De har bland annat genomfört brottsplatsundersökningar, inhämtat filmer från övervakningskameror och de har poliser som jobbar intensivt med att inhämta underrättelseuppgifter om männen.

– Vi har gott hopp om att gripa i närtid, men hur lång närtid är kan jag inte besvara i nuläget, säger Ola Österling.

TT: Är männen kända av polisen sedan tidigare?

– Vi kommer inte besvara den frågan med hänvisning till förundersökningssekretess. Men vi håller på med en grundlig kartläggning av två eftersom vi tror att när vi får klart den kommer vi också kunna hitta vilka fiender de här båda männen har. Och det är väl där vi ska hitta gärningsmän, säger Ola Österling.

De båda männen vårdas just nu på sjukhus, men ingen har allvarliga skador.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons