Annons

Polisbilar krockade – båda förarna åtalas

Brott • Publicerad 7 juni 2021
Porten till bostadshuset där en bomb detonerade i oktober. Två polisbilar krockade när de ryckte ut till platsen. Nu åtalas båda förarna för bland annat vårdslöshet i trafik.
Porten till bostadshuset där en bomb detonerade i oktober. Två polisbilar krockade när de ryckte ut till platsen. Nu åtalas båda förarna för bland annat vårdslöshet i trafik.Foto: Adam Ihse/TT

Två polisbilar krockade under utryckning efter ett larm om en explosion i Länsmansgården i Göteborg i höstas. Nu åtalas poliserna som körde de två bilarna, skriver Göteborgs-Posten.

Krocken skedde sent en lördagskväll, i en korsning strax utanför Hisingens polishus. Den ena bilen kom i hög fart från Göteborgs centrum. Farten var nästan 100 kilometer i timmen, på en stor gata med 50-gräns. Den andra polisbilen körde mot rött ljus.

Annons

Tre poliser fördes till sjukhus efter kollisionen. En polis som var passagerare fick flera frakturer, bland annat i ansiktet.

Bilarna kördes av två poliser i 25-årsåldern. Nu åtalas båda för vårdslöshet i trafik och vållande av kroppsskada.

Ingen person skadades allvarligt vid explosionen som utryckningen gällde. Däremot dömdes fem ungdomar senare för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem dömdes i Göteborgs tingsrätt till nästan fyra års fängelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons