Annons

Tonåring död efter krock med polisbil

En person har avlidit och två personer har skadats allvarligt, sedan den mopedbil de färdades i krockat med en polisbil i Täby norr om Stockholm under lördagsnatten.
Olycka • Publicerad 2 augusti 2020
En polisbil krockade med en mopedbil i Täby under natten mot söndagen. En tonåring avled av sina skador, och två skadades.
En polisbil krockade med en mopedbil i Täby under natten mot söndagen. En tonåring avled av sina skador, och två skadades.Foto: Naina Helén Jåma/TT
Polisen spärrade av korsningen där olyckan inträffade, och genomförde en teknisk undersökning av platsen under den tidiga morgonen.
Polisen spärrade av korsningen där olyckan inträffade, och genomförde en teknisk undersökning av platsen under den tidiga morgonen.Foto: Naina Helén Jåma/TT
Totalt tre personer färdades i mopedbilen, samtliga under 18 år.
Totalt tre personer färdades i mopedbilen, samtliga under 18 år.Foto: 

Det var den aktuella polispatrullen som larmade om olyckan klockan 0.08 under natten mot lördag.

– Det satt tre personer i bilen, de fördes alla skadade till sjukhus. Ingen polis har skadats, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen tidigt under söndagsmorgonen och fortsätter:

Annons

– En av de här personerna har tragiskt nog avlidit. Anhöriga är underrättade.

Allvarligt skadade

Alla tre är under 18 år. Läget för de två skadade uppges vara allvarligt skadade och de vårdas på sjukhus. Enligt polisen ska läget betraktas som stabilt och inte livshotande.

– De fördes till sjukhus och man har kunnat prata med någon av dem, säger Eva Nilsson.

Poliser på utryckning

Polisbilen var under utryckning efter ett inbrottslarm när olyckan inträffade i en korsning. Eftersom den skedde under en polisutryckning utreds den av särskilda åklagarkammaren.

– Man kommer att prata med de inblandade så de får lämna sin version. Bilarna är tagna i beslag och man kommer se över hur skadorna sitter på dem, säger Eva Nilsson.

Olycksplatsen spärrades av för teknisk undersökning och polispatrullen har tagits om hand enligt rutin.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts men ingen person har delgivits misstanke för något brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons