Annons

Polis och helikopter söker bil i Göteborg

Polisen i Göteborg letar för fullt efter bilisten som försökte köra på en polis utanför Liseberg i Göteborg. Många polispatruller deltar i sökandet.
Brott • Publicerad 2 november 2018

En bilist har försökt köra på en polis i närheten av Liseberg i Göteborg under fredagsförmiddagen. Polisen avlossade skott med sitt tjänstevapen i samband med händelsen, skriver GT.

– Det var en polispatrull som stoppade en bil mitt emot Liseberg. De får ut en person, en man född -82. Men det var två personer kvar i bilen, och de drog iväg. Efter en liten bit vände bilen, och körde i full fart mot en av poliserna, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Annons

Han berättar att en av poliserna kände sig tvingad att dra sitt vapen.

– Han avlossade verkningseld. Men vad vi vet är ingen skadad.

Varför polispatrullen stoppade bilen vet han inte i detalj. Men personerna i bilen var kända av polisen, bekräftar han, även om han inte kan säga exakt vem som körde.

– Vi vet ju vem en av dem är, så vi kommer att få veta vilka de andra två personerna är också. Patrullen ville nog kontrollera något. Kanske narkotika.

Bilen körde i hög fart vidare efter skottlossningen.

– Bilen var en röd Saab 9.5. Den körde in mot centrala Göteborg, mot Skånegatan och Ullevi.

Nu är det flera polispatruller ute och letar.

– Helikopter har larmats ut också. Men jag vet inte om den kunnat lyfta ännu på grund av vädret.

Händelsen rubriceras som misstänkt försök till mord alternativt dråp och polisen har inlett en förundersökning, berättar Peter Adlersson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons