Annons

Polis befarar stök i Rosengård – drönarbevakar

Polisen utesluter inte att våldsamheter utbryter i stadsdelen Rosengård i Malmö – trots att polisen nekat tillstånd för Salwan Momikas koranbränning, rapporterar P4 Malmöhus.
Brott • Publicerad 22 september 2023
Ett 20-tal bilar sattes i brand i samband med upploppet i Rosengård i början av september. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Därför har man fattat beslut om att kameraövervaka området med drönare fram till onsdag. Syftet är att ”förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet", skriver Sydsvenskan.

Hot om våld i helgen har förekommit sedan ansökan om koranbränningen kom in, säger Erik Åberg, chef för lokalpolisområde Malmö Söder till radion.

Annons

– Det är information utifrån i kontakt med boende och sociala medier och andra typer av information vi inhämtar, säger han.

Det var i torsdags som polisen avslog Salwan Momikas ansökan om att bränna en koran i stadsdelen på lördag.

Polisen hänvisar till att man inte kan genomföra en allmän sammankomst i Rosengård och samtidigt garantera allmän ordning och säkerhet.

Polisen har fört en dialog med Momika om en alternativ plats men han var inte intresserad av att vara utanför Rosengård.

I början av september brände han en koran på Värnhemstorget i Malmö, vilket utlöste ett våldsamt upplopp i Rosengård sent på kvällen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons