Annons

Polestar ökar leveranserna

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2023
Polestar 2. Arkivbild.
Polestar 2. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Volvo Cars dotterbolag Polestar ökade sina leveranser med 73 procent i juni jämfört med samma månad i fjol. Elbilstillverkaren levererade totalt 15 800 fordon under andra kvartalet, vilket innebär en ökning med 36 procent från samma kvartal förra året.

Under första halvåret levererades 27 900 fordon.

Annons

”Jag är övertygad om att denna trend kommer att fortsätta under det säsongsmässigt starkare andra halvåret, då vi också börjar leverera vår uppgraderade Polestar 2, med upp till 22 procent längre räckvidd”, meddelar Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressutskick.

Polestars rapport för det andra kvartalet släpps den 31 augusti.

Förra sommaren börsnoterades företaget i New York efter en sammanslagning med förvärvsbolaget Gores Guggenheim. Polestar backas sedan tidigare upp av Volvo Cars och dess storägare Geely, en av Kinas största biltillverkare.

Polestars aktie stiger 5,2 procent i den amerikanska förhandeln efter leveranssiffrorna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons