Annons

Pojke svårt skadad – försökte rädda lillebror

Olyckor • Publicerad 6 augusti 2021
En tonårspojke i Malmö höll på att drunkna när han försökte rädda sin lillebror i en drivande gummibåt på torsdagseftermiddagen. Arkivbild.
En tonårspojke i Malmö höll på att drunkna när han försökte rädda sin lillebror i en drivande gummibåt på torsdagseftermiddagen. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

En tonårspojke skadades allvarligt när han försökte rädda sin lillebror som hade drivit iväg med vinden i en gummibåt, rapporterar Sydsvenskan.

Drunkningslarmet kom vid 17-tiden på torsdagen från en badplats på Ön i Malmö.

Annons

– Det var några barn som skulle leka med en gummibåt där. Det var en mindre pojke som satt i gummibåten som började blåsa iväg. Då skulle den äldre brorsan simma och hämta honom, säger Magnus Svanö, yttre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

En vuxen som såg att tonårspojken inte skulle klara av att nå sin lillebror simmade efter och bad honom att vända om, innan han själv simmade ut och kunde undsätta den yngre pojken.

Den äldre brodern fördes till sjukhus med ambulans och vårdades under kvällen för allvarliga skador, enligt Region Skåne.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons