Annons

Pojke får sluten ungdomsvård för mordförsök

Brott • Publicerad 4 juli 2023
En 15-årig pojke döms för mordförsök. Arkivbild.
En 15-årig pojke döms för mordförsök. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

En 15-åring som åtalats för att ha skjutit en annan tonårspojke utanför en livsmedelsbutik i Kalmar den 18 december förra året döms för mordförsök till sluten ungdomsvård, rapporterar P4 Kalmar.

Utöver 15-åringen misstänktes ytterligare sex personer ha medverkat. Två personer åtalades för medhjälp till mordförsök och två personer för grovt skyddande av brottsling, medan en 16-åring och 17-åring åtalades för anstiftan till mordförsök.

Annons

Enligt åtalet fick 16-åringen och 17-åringen i uppdrag att mot löfte om betalning se till att tonåringen i Kalmar skulle dödas. Uppdraget gick sedan vidare till 15-åringen, som transporterades ner från Stockholm och utrustades med telefon, maskering och en skarpladdad pistol.

Enligt åklagaren inväntade han sedan tonårspojken utanför butiken och avlossade flera skott – varav ett gav livshotande skador i huvudet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons