Annons

Pistolman greps med vapnet i hand

Två män har anhållits misstänkta för mordförsök efter ett bråk vid en lägenhetsfest i Göteborg. Samtidigt har tre män som deltog i bråket anhållits misstänkta för grov misshandel.
Brott • Publicerad 15 augusti 2021
Ett lägenhetsbråk i Göteborg ledde till att fem män greps. Arkivbild
Ett lägenhetsbråk i Göteborg ledde till att fem män greps. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades tidigt på söndagsmorgonen om att skottlossning hörts vid adressen. Vittnen uppger att de sett en man i 20-årsåldern med en pistol i handen som skjutit två eller flera skott vid platsen och sedan sprungit därifrån. Han kunde strax därefter gripas vid Redbergsplatsen i närheten.

– Han grips med vapnet i handen kan man säga. Vi ser när han lägger ner vapnet på marken, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

Annons

På brottsplatsen hittar polisen en tomhylsa och några blodfläckar på asfalten, men vad de känner till har ingen person blivit träffad av skotten som avlossades.

Upprinnelsen till skottlossningen ska vara ett bråk under en lägenhetsfest. Tre personer ska ha misshandlat en annan man grovt. När polisen gjorde en husrannsakan i lägenheten hittades en man som fördes till sjukhus för vård för en huvudskada.

– Mannen med huvudskadan och pistolmannen har varit på en sida och de har på något sätt kommit i bråk med de här tre personerna, säger Fuxborg.

De tre männen, som flydde från brottsplatsen i en bil efter bråket, kunde med hjälp av vittnesuppgifter gripas av polisen. De är nu anhållna misstänkta för grov misshandel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons