Annons

Pilot nödlandade utan framhjul

Olyckor • Publicerad 12 maj 2019
Lättade passagerare lämnar planet efter landningen.
Lättade passagerare lämnar planet efter landningen.Foto: Reuters/TT

När planet i Myanmar var på väg ned för landning upptäckte piloten att framhjulen inte gick att fälla ut. Vad som kunde ha slutat i en katastrof blev i stället en lyckad nödlandning utan att någon skadades.

– Piloten gjorde ett fantastiskt jobb, säger en talesperson för transportministeriet, och tillade att orsaken till det inträffade ska utredas.

Annons

Incidenten inträffade på Mandalays flygplats på söndagen, där planet skulle landa efter en flygning från Rangoon. Enligt flygbolaget agerade piloten helt enligt föreskrifterna, och tömde planet på bränsle för att minska dess vikt. Planet gick ned med nosen i marken och färdades en bit på landningsbanan innan passagerarna kunde evakueras. Förutom en viss rökutveckling skedde landningen utan problem.

Det finns inga uppgifter om hur många som befann sig ombord, men planet av typen Embraer 190 har kapacitet för mellan 96 och 114 personer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons