Annons

USA: Hotande pilot utreds för brott

Den pilot som cirkulerade över den amerikanska staden Tupelo i ett mindre flygplan på lördagen och hotade att krascha in i ett varuhus har gripits. Han utreds för stöld och terrorhot, uppger myndigheter.
USA • Publicerad 3 september 2022
Planet som cirkulerade över Tupelo var stulet.
Planet som cirkulerade över Tupelo var stulet.Foto: Rachel McWilliams/AP/TT

Varuhuset Walmart och en närliggande närbutik i Tupelo evakuerades i samband med hotet.

Polisen uppger att piloten, som inte har något flygcertifikat, stal flygplanet. Han jobbade på en flygplats och har tagit några flyglektioner. Väl uppe i luften ringde han 911 och hotade att krascha planet.

Annons

Förhandlare övertygade piloten om att inte genomföra hotet. Då han inte hade erfarenhet av att landa flygplan fick han stöttning för att kunna göra det.

Flygplanet var i luften i flera timmar, men kunde sedan landa säkert, meddelade delstaten Mississippis guvernör.

"Situationen har lösts och ingen är skadad, skrev guvernör Tate Reeves på Twitter.

Leslie Criss, en tidningsredaktör som bor i Tupelo, vaknade upp tidigt och följde situationen på tv och sociala medier. Flera av hennes vänner var utomhus och såg planet cirkulera över staden.

– Jag har aldrig sett något liknande i den här staden. Det är ett läskigt sätt att vakna upp på en lördagsmorgon, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons