Annons

Ung man ihjälskjuten i Helsingborg

En man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Helsingborg under söndagsnatten. Polisen har förhört flera personer men det finns ännu ingen misstänkt eller gripen.
Brott • Publicerad 15 augusti 2021
Polis och kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna i Helsingborg efter en skottlossning tidigt på söndagsmorgonen.
Polis och kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna i Helsingborg efter en skottlossning tidigt på söndagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Allmänheten larmade om skottlossning vid halv tre på natten. När polisen kom till platsen hittade de mannen på en gräsmatta i ett bostadsområde, svårt skadad. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Vi har haft flera förhör i ärendet och försöker att kartlägga tiden innan händelsen för att förklara varför det här har hänt, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Annons

Skjutningen ska ha skett i utkanten av ett så kallat utsatt område i Helsingborg.

– Huruvida det här har koppling till andra händelser kan jag inte uttala mig om, säger Katarina Rusin.

Avspärrningarna vid brottsplatsen har tagits bort. Polisen har genomfört dörrknackning i området under dagen och stannade kvar på platsen för att vidta trygghetsskapande åtgärder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons