Annons

Peking öppnar upp i veckan

Kinas huvudstad Peking kommer gradvis att lätta på sina covid-19-restriktioner de närmaste dagarna. Det beskedet gav talesmän i staden under söndagen.
Kina • Publicerad 5 juni 2022
Pekingbor köar för att testa sig under söndagen.
Pekingbor köar för att testa sig under söndagen.Foto: Andy Wong/AP/TT

Från och med måndagen tillåts Pekingbor att återvända till sina arbetsplatser, och restauranger får ta emot gäster som har testat negativt inom de senaste tre dagarna. Även kollektivtrafiken ska i de flesta stadsdelar börja gå som vanligt.

Vad gäller stadens skolor planeras de öppna den 13 juni.

Annons

19 nya covidfall rapporterades under söndagen. Kina har under pandemin haft en tydlig nollpolicy där man med alla medel har försökt att stoppa smittspridningen, bland annat med stora nedstängningar och masstester.

I Peking, med sina 22 miljoner invånare, bekräftades knappt 2 000 infektioner i april – men det ledde till en total nedstängning av huvudstaden.

Liknande läge har gällt i Shanghai, men där har många restriktioner lyfts sedan i onsdags.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons