Annons

Påven på skämthumör efter operationen

Vatikanstaten • Publicerad 7 juni 2023
Påve Franciskus vid sin audiens på Petersplatsen på onsdagsmorgonen, innan han åkte till sjukhuset.
Påve Franciskus vid sin audiens på Petersplatsen på onsdagsmorgonen, innan han åkte till sjukhuset.Foto: Andrew Medichini/AP/TT
Journalister samlade utanför Gemelli-sjukhuset i Rom.
Journalister samlade utanför Gemelli-sjukhuset i Rom.Foto: Riccardo De Luca/AP/TT

Påve Franciskus har opererats för bråck i buken, ett ingrepp som rapporteras ha gått bra.

– Den helige fadern svarade bra på såväl operationen som nedsövningen. Han är redan vaken och har redan skämtat, säger den ansvarige läkaren Sergio Alfieri på en presskonferens.

Annons

Någon timme tidigare hade då Vatikanen genom appen Telegram meddelat att operationen "genomfördes utan komplikationer och varade tre timmar".

86-årige påve Franciskus kommer att vara inlagd i flera dagar och alla offentliga framträdanden, inklusive alla audienser, är inställda till och med den 18 juni.

Beskedet om operationen kom bara dagen efter att påven besökt Gemelli-sjukhuset i Rom för en kontroll. I mars tillbringade han tre dagar på sjukhuset sedan han haft bröstsmärtor och blivit inlagd för luftrörskatarr.

För två år sedan opererade påve Franciskus bort runt 30 centimeter av tjocktarmen efter en inflammation. Som 21-åring genomgick han en operation som innebar att en del av hans ena lunga togs bort.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons