Annons

Patient dog när syrgas kopplades fel

Medicin och hälsa • Publicerad 10 februari 2022
En man avled på Sundsvalls sjukhus efter att hans syrgasslang kopplades fel. Arkivbild.
En man avled på Sundsvalls sjukhus efter att hans syrgasslang kopplades fel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En äldre patient på Sundsvalls sjukhus dog efter att en syrgasslang kopplats fel. Region Västernorrland anmäler nu sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), uppger SVT Västernorrland.

Mannen, som var multisjuk, kom till Sundsvalls sjukhus efter att ha ramlat på sitt boende. Han var i mycket dåligt skick och drabbades bland annat av sepsis, blodförgiftning.

Annons

Efter att ha opererats flyttades han till en vårdavdelning där man felkopplade en syrgasslang. Mannens syresättning sjönk och han avled i samband med händelsen.

Region Västernorrland har utrett händelsen och det bedöms som troligt att den felkopplade syrgasslangen har bidragit till dödsfallet, ”även om det på grund av patientens mycket allvarliga grundtillstånd inte säkert går att säga att så var fallet”, som regionen uttrycker det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons