Annons

Pappersbruk läckte frätande vätska

Olyckor • Publicerad 8 januari 2020
50 liter frätande vätska ska ha läckt ur en pappersmaskin på ett pappersbruk i Munkedal. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Delar av ett pappersbruk i Munkedal har utrymts på personal på grund av en läcka i en pappersmaskin, rapporterar P4 Väst. 50 liter frätande vätska ska ha läckt ut och enligt platschefen Göran Lindqvist är felmärkta kemikalier den troliga förklaringen.

– Preliminärt så tror vi att det handlar om en felmärkning och när den här kemikalien pumpades över i ett lagringskärl så blev den en reaktion med en värmeutveckling som gjorde att det svämmade över, säger han till Bohusläningen.

Annons

Han uppger också att läckaget inte har spritt sig ut i naturen utan begränsats inom lokalerna. Ingen person ska ha skadats av läckaget, men två ska ha blivit påverkade av ämnet och har fått tillsyn.

Räddningstjänsten är på plats med kemdykare och fick larmet vid tio på onsdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons