Annons

Pappa till undernärd flicka överklagar dom

Brott • Publicerad 12 juni 2019
Pappan som dömdes för att ha gett sin 18 månader gamla dotter otillräcklig kost överklagar dom och vill bli frikända. Arkivbild.
Pappan som dömdes för att ha gett sin 18 månader gamla dotter otillräcklig kost överklagar dom och vill bli frikända. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mannen som dömdes för att ha gett sin 18 månader gamla dotter otillräcklig kost överklagar domen och vill bli frikänd. I Göteborgs tingsrätt dömdes han till tre månaders fängelse för grovt vållande till kroppsskada.

Pappan skriver, via sitt ombud, att han anser att "tingsrätten har gjort felaktiga och förenklade bedömningar" av det som framkommit under rättegången. Tingsrätten har inte heller "korrekt redogjort" för hans invändningar.

Annons

Pappan vill dessutom att rätten ogillar skadeståndet som dömdes ut till dottern.

Tidigare har åklagaren överklagat domen och vill se ett strängare straff för båda föräldrarna. Även flickans målsägarbiträde har överklagat domen och kräver att skadeståndet ska höjas från 60 000 till 80 000 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons