Annons

Panik utbröt på nattklubb – minst sex döda

Minst sex personer har omkommit och många andra skadats sedan panik utbrutit i samband med en konsert på en nattklubb väster om hamnstaden Ancona i Italien, meddelar räddningsstyrkor.
ITALIEN • Publicerad 8 december 2018
Räddningspersonal och offer utanför nattklubben natten till lördagen. Bild från brandkåren.Foto: HANDOUT

"Orsaken kan ha varit att någon form av svidande substans spridits. De unga gästerna flydde och trampade ner varandra", skriver den lokala brandkåren på Twitter.Antalet skadade beräknas enligt tidningen Corriere della Sera till så många som 120. Runt 1 000 personer beräknas ha varit på plats under kvällen för en konsert med rapparen Sfera Ebbasta, som dock aldrig hann inleda sin spelning.En lokal nyhetssajt skriver att någon av besökarna sprejat pepparsprej i luften inne i lokalen, varpå panik uppstod. Händelsen inträffade omkring klockan ett på natten. Besökare uppger att det inte gick att ta sig ut via utrymningsvägarna.När vi kom till nödutgången var den blockerad, säger en 16-åring till tidningen.Det drabbade etablissemanget, Lanterna Azzurra, ligger en bit in i landet från den bland turister populära kusten mellan Ancona och Rimini. Brandmän från Ancona, Senigalla, Arcevia och Jesi arbetar på platsen, och det italienska gendarmeriet har inlett en utredning om fallet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons