Annons

Pandemieffekt på väg bort från Öresundsbron

Trafik • Publicerad 12 augusti 2022
Cirka 85 procent av brotrafiken över Öresund är tillbaka efter pandemin, skriver Öresundsbron i ett pressmeddelande. Arkivbild.
Cirka 85 procent av brotrafiken över Öresund är tillbaka efter pandemin, skriver Öresundsbron i ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Trafiken över Öresundsbron har ökat successivt under våren och sommaren och börjar närma sig nivåerna före pandemin.

Cirka 85 procent av brotrafiken är tillbaka, skriver Öresundsbron i ett pressmeddelande och hänvisar till en jämförelse mellan första halvåret i år och första halvåret 2019.

Annons

"Året startade på nytt med restriktioner och inresekontroll, men utvecklades positivt med ökad brotrafik varje månad", summerar Linus Eriksson i pressutskicket.

Godstrafiken med last- och varubilar är uppe på en högre nivå än 2019 och den danska fritidstrafiken till Sverige är på samma nivå som före pandemin.

Den svenska fritidstrafiken till Danmark är det däremot inte, vilket enligt Öresundsbron bland annat kan bero på att flygtrafiken på Köpenhamns flygplats inte är helt tillbaka på nivåerna före pandemin.

Öresundsbrons resultat före värdeförändring första halvåret i år var 471 miljoner danska kronor, vilket är avsevärt bättre än förra året, men 93 miljoner kronor danska kronor lägre än första halvåret 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons