Annons

Pakistansk domstol: Fel upplösa parlamentet

Pakistan • Publicerad 7 april 2022
Klockan klämtar för Pakistan premiärminister Imran Khan. Arkivbild.
Klockan klämtar för Pakistan premiärminister Imran Khan. Arkivbild.Foto: Carl Court/AP/TT

Högsta domstolen i Pakistan slår fast att det var olagligt av premiärminister Imran Khan att upplösa parlamentet i söndags. Utslaget kom efter fyra dagars behandling i domstolen, som beordrar parlamentet att återgå.

För Imran Khan väntar nu en misstroendeomröstning bland de parlamentariker som han försökte gäcka. Parlamentet väntas sammanträda på lördag. Oppositionen säger sig ha tillräckliga 172 av 340 röster för att avsätta Imran Khan.

Pakistansk politik har varit turbulent på senare tid. Den före detta cricketstjärnan Imran Khan kom till makten 2018 efter att ha slagit in en kil mellan de tidigare etablerade storpartierna PPP (Pakistanska folkpartiet) och PML (Muslimska förbundet). Men hans löfte om en ekonomisk guldålder ekar tomt medan landet brottas med skyhög inflation och stora skulder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons