Annons

PA: Israel stoppar vår export

Israel stoppar palestiniernas jordbruksexport via Jordanien, uppger den palestinska regeringen. Åtgärden är en upptrappning av handelskonflikten mellan de två sidorna.
Mellanöstern • Publicerad 8 februari 2020
Passagen vid Allenbybron är en viktig palestinsk länk till omvärlden. Arkivbild.
Passagen vid Allenbybron är en viktig palestinsk länk till omvärlden. Arkivbild.Foto: Nadr Daoud/AP/TT

– Chefen för israeliska gränsövergångar har informerat alla exportörer och relevanta aktörer att samtliga palestinska jordbruksprodukter stoppas från export till världsmarknaden genom Jordanien, med början på söndagen, säger palestiniernas jordbruksminister Riyal al-Attari.

Den palestinska Västbanken har flera gränsstationer mot Jordanien. Men alla kontrolleras av Israel, som för tillfället bara tillåter trafik vid en av dem, Allenbybron nära Jeriko.

Handeln mellan israeler och palestinier har ofta fortgått relativt ymnigt trots politiska låsningar. Men de senaste veckorna har läget försämrats. Israels försvarsminister Naftali Bennett sade nyligen att jordbruksimport från områden styrda av Palestinska myndigheten (PA) ska stoppas. PA svarade då att detsamma skulle gälla åt andra hållet, vilket skulle omfatta även exempelvis juicer och flaskvatten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons