Annons

Övervakning av inresande i Singapore

Singapore • Publicerad 3 augusti 2020
En man med munskydd i Singapores Chinatown. Snart börjar den lilla stadsstaten försiktigt öppna gränserna igen. Arkivbild.
En man med munskydd i Singapores Chinatown. Snart börjar den lilla stadsstaten försiktigt öppna gränserna igen. Arkivbild.Foto: YK Chan/AP/TT

Singapore inför elektronisk övervakning av resenärer till stadsstaten för att försäkra sig om att de följer karantänsreglerna när landet börjar öppna gränserna igen.

Från den 11 augusti kommer inresande att få någon form av övervakningsapparatur. Det är oklart hur den kommer att se ut, men elektroniska armband har tidigare använts för att övervaka människors rörelser i Hongkong och Sydkorea. Inga personliga data kommer att sparas och det kommer inte att finns någon röst- eller videoinspelning.

Annons

Singapore har också planer på att förse samtliga invånare med taggar för att kunna spåra virus. Brott mot karantänsreglerna kan ge motsvarande 75 000 kronor i böter, eller fängelse i upp till sex månader.

Singapore har 52 825 rapporterade fall av covid-19.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons