Annons

Överföll kvinna bakifrån – åtalas

Brott • Publicerad 10 juni 2019
Mannen som åtalas misstänks för två våldtäktsförsök. Arkivbild.
Mannen som åtalas misstänks för två våldtäktsförsök. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i nedre 20-årsåldern åtalas för två våldtäktsförsök i Malmö. Det ena försöket rör ett överfall i Folkets park som mannen misstänks ha utsatt en kvinna för en natt i februari tidigare i år. Enligt stämningsansökan ska mannen ha följt efter och överfallit henne bakifrån, för att sedan fortsätta misshandla kvinnan när hon låg ner på marken.

I samband med att mannen försökte dra undan kvinnan till en mer undanskymd plats lyckades hon dock komma loss. Som bevisning finns bland annat kameraövervakningsbilder som visar hur mannen förföljt kvinna in i parken, samt bilder på hur han en stund senare springer ut därifrån.

Annons

Senare samma natt misstänks mannen för att även ha försökt våldta en kvinna i en lägenhet några kvarter därifrån. Även den kvinnan har enligt åtalet misshandlats svårt.

Rättad: En tidigare version av texten angavs det felaktigt på ett ställe att det var en våldtäkt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons