Annons

Smittskyddschef varnar för hastiga lättnader

USA • Publicerad 12 maj 2020
Gatorna ekar närapå tomma i den hårt coronadrabbade staden New York. Här en bild från 42:a gatan i fredags.
Gatorna ekar närapå tomma i den hårt coronadrabbade staden New York. Här en bild från 42:a gatan i fredags.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

För andra dagen i rad rapporteras färre än 900 dödsfall i covid-19 under det senaste dygnet i USA. De 830 dödsfall som registrerades på måndagen lokal tid följer på 776 dagen före, vilket var de lägsta dagliga siffrorna sedan i mars.

Totalt har nu över 80 000 människor mist livet i coronapandemin i USA, enligt Johns Hopkins-universitetet. Det är med råge det högsta dödstalet i världen. Över 1,3 miljoner bekräftas ha smittats i landet.

Annons

När flera delstater börjar lätta på restriktionerna finns en oro för att spridningen ska ta fart igen.

Smittskyddschefen Anthony Fauci väntas varna för riskerna med att gå för fort fram med öppnandet när han vittnar inför senaten under tisdagen.

"Om vi struntar i riktlinjerna om kontroller i 'Öppnande av Amerika igen' så finns det en risk för multipla utbrott runt om i landet", skriver Fauci i ett mejl till The New York Times , med syfte på Vita husets rekommendationer.

"Det skulle inte bara resultera i onödigt lidande och onödiga dödsfall, men också försena vår strävan att återgå till normalitet".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons