Annons

Över 80 000 Klarna-kunders information läckte

Ekonomi • Publicerad 7 juni 2021
I slutet av maj fick betaltjänsten Klarna tekniska problem. Under en halvtimme kunde användare se varandras uppgifter. Arkivbild.
I slutet av maj fick betaltjänsten Klarna tekniska problem. Under en halvtimme kunde användare se varandras uppgifter. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

En bugg som slank igenom alla säkerhetskontroller. Det är Klarnas vd:s förklaring till de problem som fick företaget att stänga ner sin app i slutet av maj, skriver Dagens Nyheter.

– Det här är dåligt för oss, punkt slut, säger företagets vd, Sebastian Siemiatkowski, till tidningen.

Annons

Det var den 27 maj som betaltjänsten Klarna fick tekniska problem. Under en halvtimme kunde användare se varandras uppgifter. DN har tagit del av en intern rapport som visar att 83 000 användares information delades och att det i 15 000 av fallen handlade om identifierbar information.

– Vi har väldigt rigida testkontroller, men tyvärr kan saker ändå gå fel ibland. Det är det som har hänt här, helt enkelt. Med det sagt är det klart att vi analyserar vad vi hade kunnat göra annorlunda för att undvika den här typen av fel i framtiden, och vi har identifierat en del sådana åtgärder som vi tror skulle minska den risken, säger Sebastian Siemiatkowski.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons