Annons

Ejdsells tyngd vägde över för Färjestad

På förhand var det ett möte mellan poängkungar. Det blev kämparnas match.
Till slut utnyttjade Victor Ejdsell sin fysik och gav Färjestad segern mot Örebro, 3–1 (1–0, 0–1, 2–0).
Ishockey • Publicerad 1 februari 2020
Färjestads Victor Ejdsell (t h) kramas om av Per Åslund efter 2–1 målet mot Örebro.
Färjestads Victor Ejdsell (t h) kramas om av Per Åslund efter 2–1 målet mot Örebro.Foto: Tommy Pedersen/TT

Det var upplagt för en duell mellan ettan och tvåan i SHL-ishockeyns poängliga: Marcus Nilsson i Färjestad mot Örebros Mathias Bromé.

I stället blev det en match som dominerades av kamp, intensitet och tuffa tacklingar.

Annons

Efteråt stod Victor Ejdsell och njöt, med en stor bula under höger öga – resultatet av ett täckt skottförsök.

– Det känns som om pucken sitter kvar inne i käken, säger Färjestadsforwarden och ler.

Ejdsell njöt trots blessyren. Han hade ju avgjort matchen med sitt 2–1-mål – och inte bara det. Hans kedja med lagkaptenen Linus Johansson och kvällens första målskytt Per Åslund hade stor del i att Färjestad tog över tillställningen som länge var Örebros.

– Jag njuter av att spela med dem. Vi har bra kemi. Vi behöver inte se varandra för att veta var vi är. Vi tar dem (motståndarna) på ryggen och snurrar runt, säger Ejdsell.

Två raka segrar

Trion kämpade sig till längre och längre anfall och till slut orkade inte gästerna stå emot. Den 195 centimeter långa och 97 kilo tunga Ejdsell utnyttjade sin räckvidd, tog en rundtur i offensiv zon och skickade in pucken i nättaket.

– ”Åsa” (Åslund) gör ett bra jobb och skymmer framför mål. Jag får upp pucken i bortre kryllan. Fint att se den gå in, säger segerskytten.

Segern var Färjestads andra på tre dagar, efter fem förluster i följd.

– Gött med två raka. Det var en bra match från båda lagen och det kunde ha gått hur som helst, säger Ejdsell.

”Blir naiva”

Örebro dominerade första perioden men Färjestad tog ändå ledningen. Marcus Nilsson visade en del av vad han kan när han placerade pucken på Per Åslunds klubba i powerplay.

Linus Öberg kvitterade i början av andra perioden och fram till att Färjestad tog timeout halvvägs in i matchen var gästerna intensivare och vassare.

Annons

– Efter det börjar vi spela svårt. Vi blir lite naiva samtidigt som Färjestad höjer sig, säger Örebros tränare Niklas Eriksson.

Efter Ejdsells mål satte Gustav Rydahl 3–1 i öppen bur.

– Jag är glad över vår insats. Vi tog över matchen mer och mer. Det känns som om vi är tillbaka i gängorna från tidigare under säsongen, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Örebros Glenn Gustafsson föll ihop under uppvärmningen och fördes till sjukhus för observation.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons