Annons

Oppositionsledare Guaidó tillbaka i Venezuela

Venezuela • Publicerad 12 februari 2020
Oppositionsledaren Juan Guaidó återvände till flygplatsen i La Guaira i Venezuela efter en tre veckor lång resa till Europa och Nordamerika.
Oppositionsledaren Juan Guaidó återvände till flygplatsen i La Guaira i Venezuela efter en tre veckor lång resa till Europa och Nordamerika.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó har återvänt till sitt hemland efter en rundresa i Nordamerika och Europa där han har sökt stöd hos politiska ledare.

Guaidó landade på Simon Bolívars internationella flygplats i La Guaira efter den tre veckor långa resan. Oppositionsledaren lämnade landet trots att president Nicolás Maduros regering gett honom utreseförbud.

Guaidó har erkänts som Venezuelas rättmätige president av ett 50-tal länder, men nu måste han försöka samla oppositionsrörelsen som har tappat kraft efter de omfattande protesterna i fjol. Sedan dess har president Maduro, som kallar Guaidó för "Washingtons lakej", stärkt sitt grepp om makten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons