Annons

Tre döda i tågolycka – mordutredning inledd

En vuxen och två barn har avlidit i en tågolycka söder om Hässleholm. Polisen utreder mord, men söker ingen utomstående gärningsperson.
Olyckor • Publicerad 7 juli 2021
En vuxen och två barn har avlidit sedan de blivit påkörda av ett tåg i Tormestorp söder om Hässleholm.
En vuxen och två barn har avlidit sedan de blivit påkörda av ett tåg i Tormestorp söder om Hässleholm.Foto: Rickard Nilsson/TT

– En förundersökning om mord i två fall har inletts. Målsägandena är barnen. Anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Enligt polisen finns det en relation mellan barnen och den vuxna personen.

Annons

– Vi söker ingen utomstående gärningsperson. Det är omständigheterna på platsen som har gjort att vi har inlett förundersökningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Befann sig på spåret

Det var vid 10.50 på onsdagen som lokföraren på ett av SJ:s snabbtåg X-2000 larmade om att det hade skett en olycka vid Tormestorp, söder om Hässleholm. Enligt polisen har personerna befunnit sig på spåret.

– Det var ingen övergång där bilar kör. Det här skedde på en upphöjd viadukt.

Polisen har hållit vittnesförhör med personer på tåget och flugit med drönare för att dokumentera platsen. Tåget, som stannade omkring en kilometer från olycksplatsen, har evakuerats.

– Det finns inga utomstående vittnen vad jag känner till. Våra tekniker och räddningstjänsten jobbar fortfarande på platsen, säger Robert Loeffel.

Tågstoppet hävt

Tåget färdades i 180 kilometer i timmen, enligt SJ.

– Lokföraren har tagits ur tjänst. Vi erbjuder samtalsstöd i samband med olyckan och efteråt. Det är en standardrutin i den här typen av olyckor, säger Lina Edström, presskommunikatör på SJ.

Området runt olycksplatsen spärrades av och tågtrafiken på sträckan stoppades, vilket bland annat påverkat tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm.

Vid 19.30 uppger polisen på sin hemsida att att tågstoppet är hävt och att polisen är klar på platsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons