Annons

Oljebrand i Kuba fortsätter spridas

Den brand som sedan i fredags rasar i en oljedepå i Kuba fortsätter att sprida sig. Nu har lågorna letat sig in i en fjärde oljetank.
Kuba • Publicerad 10 augusti 2022
Lågor och rök slår upp från Matanzasanläggningen i Kuba. Bild från i måndags.
Lågor och rök slår upp från Matanzasanläggningen i Kuba. Bild från i måndags.Foto: Ismael Francisco/AP/TT
Brandmän på plats under tisdagen.
Brandmän på plats under tisdagen.Foto: Ernesto Mastrascusa/AP/TT

Brandmän och specialister från Mexiko och Venezuela hjälper till att bekämpa branden, som startade när blixten slog ned i en oljecistern.

En person har omkommit i samband med branden. Minst 125 personer har skadats, varav fem allvarligt, och 14 brandmän saknas. Nästan 5 000 boende i närheten har tvingats evakueras.

Annons

Branden bekämpas med hjälp av flygplan, helikoptrar och båtar och brandmännen har även kunnat sätta in skum, något som tidigare förhindrats av heta temperaturer.

– Det här är inte några enkla uppgifter. Det är en intensiv och komplex incident, säger president Miguel Díaz-Canel.

Oljedepån är viktig då den tar emot råolja som sedan fraktas till kraftverk för att producera el. Den är också ett nav för importerad tjockolja och diesel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons