Annons

Olämpligt virusskämt tvingade plan att vända

Kanada • Publicerad 4 februari 2020
I stället för solen i Jamaica fick passagerarna återvända till ett kylslaget Toronto sedan coronaskämtaren slagit till. Genrebild.
I stället för solen i Jamaica fick passagerarna återvända till ett kylslaget Toronto sedan coronaskämtaren slagit till. Genrebild.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Ett kanadensiskt passagerarplan med destination Jamaica tvingades vända i luften sedan en passagerare halvvägs in i den fyra timmar långa resan ställt sig upp och deklarerat sig smittad av coronaviruset. Samtidigt knäppte mannen selfies.

Kabinpersonalen gav honom snabbt ett munskydd och beordrade honom att sätta sig i planets bakdel.

Annons

– För att vara på den säkra sidan följde besättningen alla rutiner för smittsamma sjukdomar, inklusive att isolera en individ som kom med ett falskt påstående om coronaviruset, säger en talesperson för flygbolaget Westjet.

Den 29-årige skämtaren greps av polis sedan planet landat i Toronto.

– Jag antar att killen tyckte att det var ett roligt skämt, men det var bara knäppt. Vi är alla väldigt frustrerade, säger Julie-Anne Broderick, en av planets 243 passagerare, till CBS.

– Vi har förlorat en dag av vår semester.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons