Annons

Ökat intresse för laddbara bilar

Antalet nyregistrerade personbilar ökade 4,1 procent i augusti jämfört med samma månad 2021. Intresset för att skaffa elbil fortsätter att öka.
Ekonomi • Publicerad 2 september 2022
Det har blivit mer populärt med elbilar. Arkivbild.
Det har blivit mer populärt med elbilar. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Trots det pekar den sammanlagda statistiken nedåt då antalet nyregistrerade bilar hittills i år är 12,6 procent färre jämfört med motsvarande period i fjol, enligt statistik från fordonsanalysföretaget Vroom.

Av de 20 223 nyregistrerade personbilarna i augusti bestod 28 procent (5 808) av elbilar och 18,1 procent (3 653) av bilar med laddhybridteknik. Medan laddhybridtekniken gått ned 20 procent sedan augusti i fjol har elbilarna tvärt om ökat med 22 procent.

Totalt utgjorde de laddbara bilarna 46,8 procent av augustis nyregistreringar och hittills i år har 93 210 laddbara bilar nyregistrerats i Sverige, vilket motsvarar 51,7% av alla nyregistreringar och är en ökning med 10,6 procentenheter jämfört med samma period 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons