Annons

Ökat handelsunderskott för USA

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2019
USA och Kina har ännu inte kommit överens om ett nytt handelsavtal. Det amerikanska handelsunderskottet ökade totalt sett men sjönk gentemot Kina under mars. Arkivbild.
USA och Kina har ännu inte kommit överens om ett nytt handelsavtal. Det amerikanska handelsunderskottet ökade totalt sett men sjönk gentemot Kina under mars. Arkivbild.Foto: AP/TT

Underskottet i USA:s handelsbalans ökade till 50,0 miljarder dollar, motsvarande drygt 480 miljarder kronor, under mars från ett underskott på 49,3 miljarder dollar månaden före, enligt statistik från handelsdepartementet.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett handelsunderskott på 50,2 miljarder dollar, enligt en Reutersenkät.

Annons

Exporten ökade med 1,0 procent till 212 miljarder dollar och importen ökade med 1,1 procent till 262 miljarder dollar under mars.

Underskottet i handeln med Kina sjönk däremot till cirka 21 miljarder dollar under mars från knappt 25 miljarder dollar månaden före.

Den spända handelsrelationen mellan USA och Kina har intensifierats sedan president Donald Trump hotat med nya tullar på kinesiska varor. Representanter för Kinas regering är i Washington för fortsatta diskussioner om ett handelsavtal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons