Annons

Ökad trängsel befaras vid solsken

Inrikes • Publicerad 5 augusti 2020
Länsstyrelsen i Västra Götaland hoppas att trängseln inte kommer att öka vid det fina sommarvädret som väntas i helgen. Arkivbild.
Länsstyrelsen i Västra Götaland hoppas att trängseln inte kommer att öka vid det fina sommarvädret som väntas i helgen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trängseln tycks ha minskat något längst Västkusten senaste veckan – men till helgen väntas varmare väder och därmed också ökad risk för folksamlingar.

Länsstyrelsen i Västra Götaland har i ett par veckors tid rapporterat om trängsel i kommuner på Västkusten, och senast även runt Vänern, till regeringen.

Annons

Onsdagens lägesrapport visar en liten ljusning. Färre rapporter har visserligen inkommit men av dessa uppger en tredjedel av kommunerna brister i efterlevanden av rekommendationerna om att hålla avstånd till följd av coronapandemin. Förra veckan rapporterades viss trängsel från ungefär hälften av kommunerna.

Det vädjas även till människor som vistas i regionen. SMHI:s prognos för kommande dagar är varmt väder och solsken. "Ljuvliga nyheter för flertalet, men också en gemensam varningsklocka", skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons