Annons

Ökad optimism bland svenska företagare

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2021
Framtidsutsikterna ser bättre ut bland företagarna, enligt SEB:s nya företagarindikator. Arkivbild.
Framtidsutsikterna ser bättre ut bland företagarna, enligt SEB:s nya företagarindikator. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Sveriges egenföretagare ser allt ljusare på framtiden, enligt SEB:s nya företagarindikator. Andelen företagare som tror på en positiv utveckling av verksamheten under den kommande tremånadersperioden har ökat från 31 till 34 procent sedan föregående månad.

Samtidigt minskar andelen företagare som tror på en negativ utveckling.

Annons

Det är hoppet om en stundande återöppning av samhället som ligger bakom den växande framtidstron, uppger SEB:s företagarekonom Américo Fernández i ett pressmeddelande.

"Den här månaden tar företagarnas optimism ny fart. Positiva nyheter kopplat till vaccinutrullningen, både i Sverige och internationellt, verkar nu få genomslag på deras syn de kommande månaderna", säger han.

Omsättningen har dock fortfarande inte återhämtat sig, framför allt inte bland enskilda firmor, enligt rapporten som genomförs av Demoskop på uppdrag av SEB.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons