GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ökad konsumtion ger skjuts åt betaljätten

Ekonomi • Publicerad 29 juli 2021
Mastercards vinst under andra kvartalet överraskar. Arkivbild.
Mastercards vinst under andra kvartalet överraskar. Arkivbild.
Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Betalkortsföretagen noterar intäkts- och vinstlyft för andra kvartalet i takt med ökad konsumtion sedan smittskyddsrestriktioner lyfts och vaccinationer tagit fart.

Den amerikanska betaljätten Mastercards vinst lyfte 36 procent under andra kvartalet i år, jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Den justerade nettovinsten landade på 1,9 miljarder dollar, motsvarande omkring 16 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst på 1:95 dollar per aktie. Ekonomer hade räknat med en vinst på 1:75 dollar per aktie, enligt en sammanställning från Refinitiv. Motsvarande kvartal i fjol var vinsten 1,4 miljarder dollar.

I förra veckan rapporterade konkurrenten American Express en liknande utveckling.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.