Annons

Offret i misstänkt styckmord identifierat

Brott • Publicerad 12 december 2022
Polisens avspärrningstejp på en lägenhetsdörr i Malmö efter ett misstänkt mord. En 53-årig man är häktad misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Arkivbild.
Polisens avspärrningstejp på en lägenhetsdörr i Malmö efter ett misstänkt mord. En 53-årig man är häktad misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I slutet av november hittades kvarlevor från en människa i en bostad i Malmö och den 53-årige lägenhetsinnehavaren häktades misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Nu har offret identifierats.

Offret, en man i 20-årsåldern, har varit bosatt i södra Sverige. Några anhöriga till mannen har inte hittats i Sverige, men det pågår ett arbete med att hitta anhöriga i utlandet, uppger polisen för TT.

Annons

– Det är en komplicerad process så det kommer att dra ut på tiden, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

Den 53-årige mannen kom själv in till Malmöpolisen för att berätta om ett misstänkt brott och polisen gjorde en kontroll av hans bostad i området Nydala. Huruvida offer och den misstänka förövaren var bekanta återstår att se, säger Calle Persson.

– Vi har haft och ska hålla förhör med den misstänkta, och vi kommer kartlägga den misstänka och målsägandens liv och förehavanden innan brottet.

Polisen har inte velat bekräfta var i bostaden kvarlevorna hittades. Medieuppgifter om att likdelar ska ha hittats i frysen hemma hos den misstänkte mannen vill polisen inte kommentera.

– Jag vill inte gå in på det, det pågår en förundersökning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons