Annons

Officer dömd för förskingring – kan sparkas

Brott • Publicerad 9 maj 2021
Officeraren jobbar i Arvidsjaur. Arkivbild.
Officeraren jobbar i Arvidsjaur. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Regementschefen för Norrbottens regemente I19 vill sparka en officer vid jägarbataljonen i Arvidsjaur, som har dömts för förskingring.

Mannen erkände tidigare i år att han har överfört pengar till sig själv från en förening kopplad till försvarets verksamhet i Arvidsjaur. Det rörde sig om 650 000 kronor under mer än fyra år, och mannen fick ett strafföreläggande.

Annons

"Utgående från det allvarliga brott han har begått och erkänt saknar jag fortsatt förtroende för individen", skriver regementschefen Nils Johansson i en anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd, enligt Norran, och fortsätter:

"Brottet i sig är inte direkt riktat mot oss i Försvarsmakten, men i och med att det är riktat mot en förening där huvuddelen av våra anställda i Arvidsjaur är medlemmar får det en indirekt påverkan på en stor mängd anställda".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons