Annons

OECD uppmanar Sverige att skynda på mutlag

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2019
Drago Kos, ordförande för OECD:s arbetsgrupp mot mutor. Arkivbild.
Drago Kos, ordförande för OECD:s arbetsgrupp mot mutor. Arkivbild.Foto: Musadeq Sadeq/AP/TT

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD uppmanar Sverige att skyndsamt genomföra lagändringar för att motverka utländska mutor.

OECD har sedan 2012 uppmanat Sverige att utforma lagar för att säkerställa att företag som arbetar med mutor i internationella sammanhang utreds och ställs inför rätta. De lagar som finns i dag når inte upp till OECD:s krav.

Annons

Representanter från OECD har de senaste dagarna träffat bland andra justitieminister Morgan Johansson och handelsminister Ann Linde i Stockholm och tagit del av ett utkast till lagförslag som planeras införas 1 januari 2020.

"Vi uppskattar svenska myndigheters vilja att träffa oss och diskutera vår oro och vi välkomnar utkastet till proposition vi fått presenterat för oss", säger Drago Kos, ordförande för OECD:s grupp som arbetar mot mutor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons