Annons

Obama taggar ner sitt 60-årskalas

USA • Publicerad 4 augusti 2021
Barack Obama har till slut backat och krympt sin 60-årsfest på grund av pandemin. Arkivbild.
Barack Obama har till slut backat och krympt sin 60-årsfest på grund av pandemin. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Har man varit president i USA så har man många att bjuda till sin 60-årsfest. Det var flera hundra på Barack Obamas gästlista till lördagens kalas – fram till nu.

Nu backar dock Obama. På onsdagen meddelar hans talesperson Hannah Hankins att paret Obama skalat ner tillställningen mycket kraftigt "på grund av deltavariantens spridning de senaste veckorna", rapporterar The New York Times.

Annons

Bara familjen och de allra närmaste vännerna är nu välkomna på lördag.

Den forne presidenten hade fått skarp kritik för att han ville hålla jättebaluns i semestervillan på den flotta ön Martha's Vineyard – trots rådande pandemi.

Det hjälpte inte att alla gäster skulle låta coronatesta sig i förväg och att festen skulle hållas utomhus. I synnerhet republikanska politiker yttrade sig spydigt. "Kommer Demokraterna kräva att alla gäster bär mask?" twittrade till exempel kongressledamoten Lance Gooden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons