Annons

Obama i Sverige – ska tala på konferens

USA:s förra president Barack Obama är i Stockholm. I dag ska han tala på konferensen Brilliant minds.
Nöje • Publicerad 13 juni 2019
USA:s förra president Barack Obama är i Sverige för att tala på konferensen Brilliant minds. Arkivbild.
USA:s förra president Barack Obama är i Sverige för att tala på konferensen Brilliant minds. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Han och hans familj ska ha landat på Arlanda strax före två natten till torsdag, rapporterar . Familjen Obama ska sedan ha förts med poliseskort till sitt hotell.

Obama är i Sverige för att tala på konferensen Brilliant minds på Bank Hotel i Stockholm. Den före detta presidenten väntas tala i dag.

Annons

Brilliant minds grundades 2015 av Spotify-grundaren Daniel Ek och Arash "Ash" Pournouri, Aviciis tidigare manager. Syftet med konferensen är enligt arrangörerna att föra samman kreativa personer med idéer inom vitt skilda områden som teknik, mode, hälsa, ekonomi och utbildning, och att använda sig av svenska värderingar för att uträtta "stora saker tillsammans". Financial Times har beskrivit konferensen som "ett kreativt Davos" och endast de som fått en privat inbjudan får ta del av samtalen.

Konferensen pågår från torsdag till lördag. Bland årets talare finns bland andra Cristina Stenbeck, Greta Thunberg, Volvodirektören Bodil Eriksson och Snapchat-grundaren Evan Spiegel.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel hotell där konferensen ska hållas.

Britta Kramsjö/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons