Oavgjort Londonderby efter Tottenhams tapp

Det blev 2–2 och delad pott i ett intensivt Londonderby mellan Arsenal och Tottenham.
Arsenalspelarna lär dock vara mer nöjda än sina rivaler att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge.
Fotboll • Publicerad 1 september 2019
Det blev oavgjort i Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham.
Det blev oavgjort i Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Ett hett Londonderby mellan två bittra rivaler rundade av Premier League-helgen. Och det blev en rivstart tack vare lite dansk dynamit.

Den danske landslagsmannen Christian Eriksen gav Tottenham ledningen i den tionde minuten när han slog in en retur från nära håll. En ledning som Harry Kane ökade på i 40:e minuten på straff.

Välbehövlig reducering

Arsenal satt där och då i en tuff sits och behövde forcera framåt. Strax före pausvila kom också ett mycket välbehövligt reduceringsmål.

Den franske anfallaren Alexandre Lacazette visade prov på fin individuell skicklighet när han dunkade in 1–2 i nättaket.

– Det var väldigt avgörande för att vi skulle komma ikapp, säger Pierre-Emerick Aubameyang i Viasats sändning.

2–2 kom genom Pierre-Emerick Aubameyang i den 70:e minuten när anfallaren löpte i djupet och fick en tå på Matteo Guendouzis fina inlägg.

Drygt tio minuter senare trodde Arsenal att vändningen var fullbordad – åtminstone för någon sekund. Men det visade sig att Sead Kolasinac var offside innan han slog det inlägg som stöttes in i mål av Sokratis Papastathopoulos.

I matchens slutminuter böljade spelet fram och tillbaka och de bittra rivalerna gjorde sitt yttersta för att få in ett avgörande segermål. Men det blev inga fler mål och Londonderbyt slutade 2–2.

– Vi förtjänade att göra två mål i första. Vi är väl inte glada men vi gjorde ett bra jobb. Vi förtjänade kanske mer i kväll, säger Aubameyang.

Everton vann

Båda lagen har spelat fyra matcher vardera och Arsenal ligger femma i tabellen med sju poäng. Tottenham är nia med endast fem inspelade poäng. Liverpool toppar Premier League på tolv poäng.

Tidigare under dagen vann Everton hemma mot Wolverhampton. Brasilianaren Richarlison blev matchhjälte när han fastställde slutresultatet till 3–2 i den 80:e minuten.